Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiállok a mellőzött vírusok jogaiért!

Mióta a fenekemet hátul hordom, azóta sok-sok járvány végigvonult környezetünkön. A legtöbbnek még neve sem volt, elmentünk orvoshoz, aki azt mondta, hogy valamilyen vírus, maradjon otthon, kúrálja magát. Még maga az orvos sem tudta mi a neve a vírusnak, ki fia-borja, honnét jött, nem vizsgálta senki laborokban, hírértéke sem volt a dolognak, csak azt vettük észre, hogy a munkatársaink fele kidőlt a sorból, peches esetben velünk együtt. Semmi pánik, semmi híradó, sajtóközlemény satöbbi, jött a járvány, ment a járvány. Megszenvedtük, felgyógyultunk, az utókorra semmi nem maradt abból a vírusból, ami akkor fertőzött, még egy nyamvadt rövid hír sem az archívumban.  Példának okáért ott van a hányásos-hasmenéses nyavalya, tömegeket döntött már le, de még egy kártyapartit se halasztottak el a megelőzése érdekében. A nevét pedig nem tudom, nem is olvastam még sehol, még szerencse, hogy egy bizonyos Pesta bácsi elnevezte H1F1 vírusnak. Hányunk egyet, fosunk egyet.

Ilyen, vagy ehhez hasonló majdnem minden évben volt. Most meg jött egy csókos kis köcsög, egy bíborban született koronavírus ivadék, ez a Covid-19, és főszereplő lett a médiában! Sem szépségével, sem tehetségével nem tűnik ki a névtelen akármilyen vírusok közül, de mégis mindenki vele foglalkozik. Ez így aránytalan, és igazságtalan a mellőzött vírusokkal szemben, akik mellett én most protestálok! Ha minden ember egyenlő, legyen minden vírus is egyenlő! Minden vírusnak jár a törődés, a figyelem, a hírnév!

Teljes mértékben ellenkezik az igazságérzetemmel, hogy vírusok között különbség legyen csak azért, mert egyiknek jó a marketingje, a másiknak meg nincs is egyáltalán. Mellesleg, honnan tudjuk, hogy a levonult járványok között nem volt ott ugyanez a híres vírus? Csak akkor éppen nem irányult rá a nemzetközi figyelem, megmaradt valamilyen akármilyen vírusfertőzésnek, maradjon otthon, kúrálja magát. Honnét tudjuk, hogy nem koronavírussal kúráltuk magunkat évekkel ezelőtt? Tán még rég védettek is vagyunk, ki tudja?

Ez a protekciós vírus, amelyik most ellopta a show-t odáig vitte, hogy még azt is lenyomozzák, az érintettek kihez mentek két méternél közelebb. Ez nekem kevés, nekem azt is nyomozzák le, mit tapogatott össze a gyanús ember, és azokat a tárgyakat két órán belül ki tapogatta még össze, na ezt nyomozzák ki! Minden kilincset, kapaszkodót, lépcsőkorlátot, vízcsapot, bevásárlókocsit, bankjegyet, amit a fertőzött ember használt, megfogott, letüsszögött, leköhögött, ecetera. Vagy ha nem, hát nem. De abból nem engedek, hogy követelem a mellőzött vírusok számára a törődést és a figyelmet! Köszönöm.

Frissítés:

Ez az írás egy évvel ezelőtt, 2020. márciusában született, amikor még érthetetlennek tűnt a felhajtás. Azóta több rokonom, ismerősöm átesett a covidon, hálistennek túlélték, de megszenvedték nagyon. Több ismerősöm is kórházi dolgozó, az ő beszámolójuk alátámasztja a hivatalos szervek aggodalmait. Úgyhogy ezért az írásért bocs!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2021 >>

Statisztika

Most: 2
Összes: 116200
30 nap: 2123
24 óra: 64