Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Süti-éhség, 2. rész

Mondtam, hogy megoldom ezt a problémát!

Minap süti-éhségemről és nagy ínségemről írtam, ám azóta vannak részeredményeim. Mint tudjuk, ahol nagy az ínség, közel a segítség! Ez a segítség az a gondolat volt, hogy de rég ettem darálós kekszet. Szóval azt a fajta kekszet, amit húsdarálóra szerelt formázón lehet készíteni. Nem kell ahhoz villanysütő, öreganyáinknak se volt. Nosza!

A linzerrel szerzett traumáim után boldogan tapasztaltam, hogy darálós kekszet készíteni sokkal könnyebb. Először is nem kell a tésztát nyújtani, a linzerrel ezen a ponton is meggyűlt a bajom. Ha elrontom a formáját valamelyiknek, ha túl hosszú, ha túl rövid, ha túl görbe, vagy eltörik, egyszerűen visszateszem a darálóba. Gyúrás közben olyan gondolatom is támadt, hogy gyerekkoromban a kakaóst szerettem jobban, de a világost is meg kellett enni, itt az alkalom, hogy az összes kakaós legyen! Sőt! Ezzel kiküszöbölöm azt a linzernél megtapasztalt problémát, hogy bebarnul. Ami eleve barna, az nem tud bebarnulni!

Kicsit túlsütöttem, de jó lett, majd kitapasztalom mikor érdemes kivenni. Még a fele sem fogyott el - pedig kínálgatom ezerrel -, de már újra nekiláttam kekszet sütni. Azt mondta anyám, hogy zsírral jobb, mint margarinnal, kipróbáltam azt is. A tapasztalat az, hogy a tészta nehezebben állt össze, de a végeredmény tényleg jobb. Nemcsak jobb, nagyságrendekkel jobb! Porhanyós, jaj de fincsi... Ti se süssetek margarinnal darálós kekszet, csak esetleg jobb híján.

Elhatároztam, hogy keksz nagyhatalom leszek. Legközelebb zsír helyett vajjal próbálom ki. Aztán megpróbálom gluténmentesen. Egyik alkalommal, ha kapok bio-narancsot, akkor narancshéjjal fogom ízesíteni. Azt is kipróbálom, a linzertésztát le lehet-e darálni, és aztán meglekvározni. Na az lenne ám nagy durranás!

Ez kérem már szenvedély.  Lassan ott tartok, hogy éjjel-nappal a kekszsütésen jár az eszem. Valahogy most már el tudom képzelni magamat öregen egy diliházban, kekszet sütögetve...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2021 >>

Statisztika

Most: 2
Összes: 116192
30 nap: 2121
24 óra: 60