Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aggódógép kapható

Nézelődöm egy nagy-nagy boltban, ahová eredetileg kenyérért mentem be, de volt akciós camembert sajt meg pörkölt napraforgómag is, de, jó, azt is veszek, és ha már arra járok gondoltam megnézem a hajszárítókat is mert az nincsen otthon, igaz, hajam is alig van, de ha már arra járok. És ott megláttam egy ketyerét, mi ez termosztát, nem az, megnézem közelebbről, vérnyomásmérő.

Na, vehet vérnyomásmérőt széles választékban bárki, az is, akinek nincs rá szüksége. És ha már megvette a vérnyomásmérőt, mért ne méregethetné a vérnyomását? Azt ugyan nem értem mire jó az, vagy beteg az ember vagy nem, ha beteg az csak feltűnik az ember fiának-lányának, és olyankor az ember fia-lánya elmegy orvoshoz, akinek eleve van vérnyomásmérője, meg is méri, sőt mi több, értelmezni is tudja amit mutat. No de! Ha az embernek otthon is van vérnyomásmérője, az azért jó, mert akkor is megmérheti, amikor teljesen indokolatlan. Aztán következtetéseket lehet levonni abból amit mutat, kombinálni, továbbgondolni, jaj de érdekes!

Tesz-vesz a békés polgár, egyszercsak eszébe jut, megmérné a vérnyomását. És közben ott mozog valahol egy hátsó idegpályán a sötét nyomasztó aggodalom, juj, csak nehogy valami rosszat mutasson az elektromos eszköz, melyet ma már széles választékban és változatos áron könnyedén beszerezhet bárki. Ettől a hátsó idegpályán mozgó gondolattól a békés polgár kissé ideges lesz. Ennek hatására kicsit fel is megy a vérnyomása, mert nyugtalan, és amikor megméri a vérnyomását, már magasabb értéket mutat a műszer mint amennyi két perccel azelőtt volt, mivel mentálisan felkészült időközben a vizsgálatra. Látja a békés polgár, hogy kissé magas a vérnyomása. Tovább kombinálja a dolgot, lehet, hogy beteg? Jajistenem, mi mindennek a tünete lehet a magas vérnyomás. Újra megméri. Látja ám, hogy időközben még magasabb lett, igaz, hogy a vérnyomása emelkedése összefüggésben van azzal, hogy az imént megmérte, és anélkül meglenne a vérnyomás vígan normál értéken, de ilyen szempont ilyenkor nem merül fel. A gép nem hazudik, a racionális tények azt mutatják, hogy a vérnyomás emelkedik. Ez a gondolat nem bírja elhagyni embertársunkat, újra és újra megméri a vérnyomását, ami magas, nem akar lejjebb menni. Persze hogy nem akar, ha egyfolytában a vérnyomásán idegeskedik, de ez a szempont nem merül fel, amikor az egészségről van szó. Hanem az merül fel, hogy jajistenem mi lesz velem, beteg vagyok. uramisten de beteg vagyok, ahányszor megmérem a vérnyomásomat, magas.

Aggódó polgártársunk oly szorgalmasan aggódik az egészségéért, melyhez a muníciót az ismétlődő vérnyomásmérések adják, hogy idővel tényleg beteg lesz. és igaza lesz. Na ugye, megmondtam, hogy beteg vagyok. Igaz, hogy az egész nyavalyát megspórolhatta volna, ha nem méregeti a vérnyomását aggódva, de ez a szempont fel sem merül, ha az egészségről van szó. Igaz, hogy a vérnyomásmérő árát is megspórolhatta volna, na de ebbe már tényleg ne menjünk bele.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2021 >>

Statisztika

Most: 2
Összes: 116200
30 nap: 2124
24 óra: 64