Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állítólag szexizmus

Lemondatták a tokiói olimpia szervező bizottságának elnökét, mert állítólag szexista.

Szembejött a hírekben, hogy Japánban számos női önkéntes visszalépett az olimpiai szervező bizottság elnökének szexizmusa miatt. Később az jött szembe a hírekben, hogy le is mondott a szervező bizottság elnöke, és úgy lehet sejteni, hogy a szponzorok nyomására. Kíváncsi voltam, miből állt ez a szexizmus, meg is találtam. A bácsi ilyent mondott:

„Mindig elhúzódnak a megbeszélések, ha nők is jelen vannak, muszáj lenne szabályozni, hogy mennyit beszélhetnek. Egyszerűen képtelenek időben befejezni, nagyon idegesítőek. Nagy bennük a versenyszellem, ezért ha egyikük megszólal más is úgy érzi, hogy hozzá kell valamit tennie. Ha nem korlátozzuk a beszédek időtartamát, akkor sosem végzünk. A rendezőbizottságban heten vannak nők (24-ből), mindenki tudja hol a helye."

Most viszont már nem értem, mi ezzel a probléma. Vagy talán az a bajom, mint Pelikán elvtársnak, hogy ideológiailag nem vagyok képzett? Teljesen korrekt nyilatkozat. Lassan halad a munka a sok beszéd miatt, ezért azt javasolta a bácsi, hogy korlátozni kellene a hozzászólások időtartamát, ami egyébként sok helyen bevett gyakorlat (pl. a városi közgyűlésben is). Azt szeretné, hogy hatékonyabban dolgozzanak, ezért dicséret illeti, nem bírálat. Azt is megnevezte kik lassítják a munkát, konkrétan hét női munkatárs. Ez is rendben van, nem a nőkről mondott általános véleményt, hanem konkrétan hét olyan személyről, akik nem megfelelően végzik a dolgukat.

Ebből aztán általánosítás lett, majd hiszti. Na jó, ha már általánosítunk, mondjuk ki kerek perec, hogy mióta világ a világ, a nők szeretnek feleslegesen locsogni-fecsegni. Minket férfiakat ez idegesít, azért járunk kocsmába. A japán bácsi ugyanezt fogalmazta meg, csak más szavakkal. Nem férje és nem pasija azoknak a hölgyeknek, munkatársi kapcsolatban nem köteles eltűrni a locsi-fecsit.

Annak, hogy mégis megbélyegezték és kiközösítették, nagyon rossz üzenete van. Nem elég, hogy eltűrjük a locsi-fecsit (és még a kocsma is zárva van), már kimondani se szabad, hogy nekünk ez rossz? Ez kérem nettó zsarnokság!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2021 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 116196
30 nap: 2121
24 óra: 61