Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak tudományosan!

Mint tudjuk, csakis az tudományos, ami tudományos, viszont ami nem tudományos, az nem tudományos! Ami nem tudományos, annak jó híre nem lehet a mai világban. Azt írja az újság, hogy ami nem tudományos, az juj. Az kerülendő. Csakis az a jó nekünk, ami tudományos. Aki nem hiszi járjon utána! Illetve nem is kell utána járni, azért írja meg az újság, hogy megkímélje olvasóit a fáradságos utánajárástól. Az egész bolygó tudósai azon dolgoznak, hogy megalkossák nekünk azt, ami tudományos. Ami ezen kívül létezni mer, az nem tudományos. Akármi is az, meg is kapja a bélyeget: nem tudományos! És akármi is az a valami, annak oda a jó híre. Mert laboratóriumi körülmények között nem igazolható, a megismételt kísérlet nem igazolja az eredményt, műszerekkel nem mérhető, kategóriákba nem sorolható. Sőt! Ha netán soha a büdös életben nem próbálkozott senki a kísérlettel, nemhogy nem ismételte meg, akkor se tudományos. Csak amit már igazolt a tudomány, az tudományos. Mi tudatlanok ezt nem értjük, sőt mi tudatlanok arra a logikai következtetésekre jutunk, hogy ami nem került tudományos vizsgálat alá, az még lehet igaz, csak még nincs bizonyítva, sokszor a ma tudósai a jövő tudósait minősítik kuruzslónak csupán azért, mert a jövő tudósai egy tágabb látókörből és egy nagyobb merítésből fognak bizonyítani valamit, amiről  a mai tudósok mondanak ítéletet vizsgálat nélkül.... No de ezt csak azért mondanánk, mert nem vagyunk tudósok, ergo amit mi tudatlanok mondunk, az nem tudományos.

Tudósok tömege óvja félti a nem tudós tömeget attól, hogy megóvja a nem tudományostól. Példának okáért ott a homeopátia. Néhány éve a szkeptikusok társasága túladagolta magát homeopátiás gyógyszerekkel, és semmi bajuk nem lett. Ezáltal bebizonyították, hogy a homeopátiás gyógyszerek a tudományos gyógyszerekkel ellentétben nem mérgezőek. Illetve nem azt. Bocs. Azt írta az újság, azt bizonyították be, hogy a homeopátiás gyógyszerek nem hatékonyak, mert azokat nem lehet túladagolni. Dögöljek meg ha értem ezt a logikát, de ez a tudományos álláspont, tehát csakis én tudhatom rosszul. Most meg azt írta az újság, hogy a homeopátia nem gyógyít, mert nem tudományos. Amiről én tudatlan azt mondanám, hogy oké, nem tudományos, mivel a tudomány nem vizsgálta eléggé alaposan, netán van a hatásmechanizmusában olyan ami a jelenlegi tudomány látókörén kívül esik. No de nem így a tudomány! Mit neki vizsgálódás, kétely a saját tévedhetetlenségében, ugyan már, simán kimondta az ítéletet. Mily csodálatos a tudomány, és mily megnyugtató ez a határozottság! Ez kell nekünk, igen, ebben a labilis világban egy szilárd támasz, és ezt adja nekünk a tudomány! Azt a kérdést fel sem teszem, hogy a tudós megélhetése mitől-kitől függ, szögezzük le, hogy a tudomány tévedhetetlen és megvesztegethetetlen, minden más feltételezés tudománytalan.

Menten alá is támasztom néhány példával, mily csodálatosan biztos támaszunk a tudomány.
-Tudomány néhány évtizede: kánikulában semmiképpen ne igyunk vizet, ha nagyon szomjasak vagyunk akkor együnk gyümölcsöt.
-Tudomány napjainkban: a folyadékpótlás nagyon fontos, kánikulában igyunk minimum napi három liter vizet, különben megbetegszünk..
-Tudomány néhány évtized múlva: ezt most még nem tudhatjuk.
-Tudomány nemrég: együnk margarint, mert az egészséges, nem úgy mint a vaj és a zsír.
-Tudomány napjainkban: a margarin egészségtelen, együnk inkább vajat.
-Tudomány a jövőben: ezt most még nem tudhatjuk.

No de nemcsak a táplálkozásban és a gyógyításban tudja a tudomány a tutit - igaz, sűrűn változik az a tuti -, hanem például azt is tudja, hogyan keletkezett a világegyetem! A tudósok rájöttek, és publikálták. Ez a tudás kenyeret ad tudósoknak, akik abból élnek, hogy egyetemeken oktatják ezt a felfedezést. Nemrég azt is publikálták, hogy a világegyetemnek meg kellett volna semmisülnie rögtön a keletkezése után, mivel egyszerre volt jelen anyag és antianyag. A tudósok még ezt is tudják, fantasztikus! A világegyetem nem tudja, mert elmulasztotta a megsemmisülést. Azt a feltevést elvethetjük, hogy a tudósok tévednek, hogy netán rosszul tudnák hogyan keletkezett a világegyetem (teljesen tudománytalan feltételezés lenne), így csakis a világegyetemben lehet a hiba. A világegyetemnek lövése sincs a magas tudományról, ez nyilvánvaló, sőt, még az is lehet, hogy kuruzsló....

Mi mindennel tartozunk a tudománynak, felmérhetetlen! Isten áldja meg a tudósokat jó erőben egészségben, és azzal, amiben a legnagyobb ínséget szenvedik: szerénységgel és nyitottsággal! Mondjuk az életemet inkább nem bíznám rájuk, de ez most nem tartozik ide. Isten áldja meg őket!

Jut eszembe, ez így nem tudományos, Isten létezése tudományosan nem igazolt, ergo nincs is, szegény tudósok áldás nélkül maradnak...


 

 
 Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2021 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 116200
30 nap: 2123
24 óra: 64