Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nem romantikus

A lánykérés romantikus. Ritka ünnep! Azt a napot ünneppé varázsolja a romantikus vőlegény. Kivéve a nem romantikus vőlegény. Lássuk az elrettentő példákat!

Tele van az internet romantikus lánykérős videókkal, amik olyan meghatóak, hogy a végén együtt sírunk a menyasszonnyal. Legalábbis az egyikről ezt állítja valaki, aki végig is nézte, és megtekintés után hivatottnak érezte magát arra, hogy másokat is rábeszéljen a film megtekintésére. Majdnem engem is rábeszélt, el is kezdtem megnézni. A helyszín lépcsőház, a korlát lufikkal, a lépcső virágokkal dekorált. Valaki kameráz a lépcső tetején, telefonnal, és elfelejtették elmagyarázni neki, hogy ne állítva, hanem fektetve fogja azt a telefont, amikor bekapcsolta  a kamerát. No de már érkezik is a fiú és a lány! A fiú kinyitja az ajtót, most következett volna az a rész, amikor annak rendje s módja szerint előre engedi a hölgyet, de nem ez történt. A  fiú lazán bevonult a nő előtt. Na itt kapcsoltam ki a lejátszást, pedig még hátra volt három perc. Belém fagyott a romantika hirtelen! Ezt hívják úgy, hogy árulkodó testbeszéd kérem. Egy férfi, akinek vérévé vált az udvariasság és lovagiasság, az még zavarában sem téveszt, de még akkor se, ha a nő ráparancsol. Ha én lennék a lány apja, aggódnék.

No de ez még nem a legalja! Hanem amit az olimpián láttam. Mint tudjuk, egy olimpiai aranyéremben rengeteg munka, lemondás, veríték van.  Amikor valakinek a nyakába akasztják, az akkora nagy öröm, amit feldolgozni hosszú ideig eltart. Mint tudjuk, nemcsak a fájdalomnak van egy felső határa, amit az ember még el tud viselni, hanem az örömnek is, ami felett már nem tudja befogadni az ember. Olimpiai bajnoknak lenni valahol ott van a felső határon. Azt az örömet nem lehet fokozni, legfeljebb elrontani. Mint ahogy egy szobanövényt is túlöntözöl, ha több vizet adsz neki, mint amennyit be tud fogadni. Ezen az olimpián történt meg, hogy ott állt egy boldog leány a dobogó tetején, a csúcson, boldogsága is a csúcson, ország-világ őt ünnepli, és akkor odalépett hozzá egy kansuttyó, és megkérte a kezét. Pont akkor. Ellopta tőle a show-t. Nehogy már a spinére figyeljen ország-világ, meg holmi aranyéremre! Ugyenez megtörtént még tavasszal, mikor magyar kézilabdás lányok ünnepelték a nagy kupagyőzelmet. Odament a hím, és ott kérte meg a nője kezét, nem hagyta ünnepelni. Szegény csajoknak lehetett volna két boldog napjuk, de a vőlegényük egyet megspórolt.

Mások ünnepére rátelepedni nem romantikus. Most szólok, ha az én lányommal ezt bárki meg meri csinálni, az illetőt ott helyben ivartalanítom. Utána jogában áll fellebbezni, de jure még lehet himbilimbije, de facto már nem. Márpedig nem adom a lányomat olyanhoz, akinek nincs felszerelése az unoka projekthez. Sőt, ha valaki bárki akárki, más lányának a kezét kéri meg, amikor az én lányom ünnepel, őt is ivartalanítom! Mert olyan elrettentő példát is láttam ám, hogy egyesek a más esküvőjén ragadják meg az alkalmat. Ragadj ám meg tudod mit édes fiam! Amikor egy ember lányának a kezét kéri meg valaki, akkor egy átlagos, vagy átlag alatti napot varázsoljon ünneppé! Úgy romantikus. A vőlegény ne potyázzon, hanem teremtse meg ő maga az ünnepi körülményeket!

A kétszemélyes történetek romantikusak. Nem is kell oda több emberlény, mint kettő, harmadiknak, összes többinek nem kell ott sem gyertyát tartani, sem kamerát. Aztán mikor megvolt a romantika kettesben, meg lehet ünnepelni a haverokkal. Így romanikus.