Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eretnekségeim

FIGYELMEZTETÉS: Az itt leírt gondolatok kívül eshetnek a komfortzóna határain. Ha ez az Ön nyugalmát zavarja, ne olvassa el!

 

Nem tudom lakhatóvá lehet-e tenni a Marsot, ellenben szerintem lakhatóvá tehetnénk a Földet.

Csak azért is Magyarországon maradok! Méghozzá kalandvágyból! (A poénért köszönet Dolák Saly Róbertnek)

Világomban minden rendben van. Tele van a tököm, de az is rendben van.

Ítélni nagyon könnyű. Mit kezdjünk azzal, akinek ez a legmagasabb tudománya?

Gyerek és felnőtt között az a különbség, hogy a gyerek még nem esett át agymosáson. Nem kéne arra az agymosásra olyan büszkének lenni!

Járt utat a járatlanért el ne hagyd, mert különben nem lehetsz középszerű!

Nehéz az olyan emberekkel, akik még nem éltek át nehéz időket.

Az igaz ugyan, hogy olyan békés természetem van, hogy fát lehet hasogatni a hátamon, de attól még a tuskón kell a fát hasogatni.

Az érzés, amikor adsz valakinek egy jól megérdemelt farbarúgást, ő meg bosszúból nagyon elver a haverjaival... Egy ideig fáj, de aztán csak az elégedettség marad: hú mekkorát rúgtam a valagába!
 
Korunk nagy vívmánya a jogállam. Egy jogállamban Mátyás király nem sértheti meg a kolozsvári bíró személyiségi jogait!

Nem vagyunk egyformák. De sokan megérdemelnének két egyformát!

Mikor játszottál gyerekkel utoljára? Na tessék szépen bepótolni villámgyorsan!

Olyan tésztát vettem, amelyik barna. Amikor bemegy, akkor is barna, amikor kijön, nem fog piszkálni az a kérdés, hogy mitől lett ez barna. Tettem valamit a stresszmentes életért.

A siker önmagában nem érték. Ha a verebeknek lószart adsz sikered lesz, de attól még a lószar nem lesz finom.

Egy emberbe belefojtani a szót a tiszteletadásnak kb. az a szintje, mint egy nőt lekurvázni.

Nagy hatással vannak rám az egyik elismert keramikusművész alkotásai. Mikor ránézek egy-egy munkájára, mindig arra gondolok: ebből a sok agyagból, mennyi szép dolgot lehetett volna csinálni!

"Amit akartok azért, hogy az emberek veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal", mondta Jézus. Megfordítva: amit az emberek velem tesznek, valószínűleg azért teszik, mert azt szeretnék, hogy én is ugyanazt tegyem velük. És megadom nékik. Én így szeretlek, emberiség!

Egyetértek azzal, hogy a melegek is köthessenek házasságot. Tudják csak meg, milyen az!

Méghogy a kalandozó magyarok barbár módon feldúlták Európát? Mért is nyilazták le a magyarok a nyugati népeket? Mert elfelejtették befizetni az adót. Márpedig az adózási fegyelem európai eszme, és ennek következetes érvényesítésével a magyar seregek már több, mint ezer éve példát mutattak Európának! Akkor ki is volt a barbár?

Egy fosztogató rablónép feldúlta a fél világot, a zsákmányból kiállítást rendeztek, és ezt a kiállítást elnevezték British Múzeumnak.

Ha meghalok, ne ébresszetek fel! Kivéve, ha hoztok tökös-mákos rétest.

Én is voltam fiatal, én is voltam liberális.

Fasizmus és antifasizmus ugyanannak az éremnek két oldala. Kirekesztő, megbélyegző, intoleráns eszmerendszer mindkettő, csak a gyűlölet célpontja más. Ijesztő, hogy az egyik szalonképesnek számít.

A Z generáció letölthető alkalmazással fog szexelni. Közel se kell majd menniük egymáshoz! Ebből az következik, hogy az utánuk következő generáció meg sem fog születni, ami megoldja azt a problémát, hogy nekik nem jutna már betű az ABC-ből.

Aki nem tudja a fizikát, G gyorsulással esik pofára. Aki tudja, az is.

Ha-val nem kezdünk mondatot - mondják a tudós okosok. Ellenben: Ha lúd, legyen kövér! - mondja a magyar közmondás. Létezik olyan nagy tudós, aki jobban tud magyarul, mint a magyarok? Na ne...

Kedvenc sportembereim a horgászok. Kocsival viszi a kényelmes seggét egészen a partig, leparkol a zöldterületen, majd ezután ülve hizlalja a valagát néhány óráig, közben megkínoz néhány halat és kiosztja az észt azoknak a járókelőknek, akik jelenlétükkel zavarni merik a sportolásban. Biztos szép sport!

A horgász vonalat továbbgondolva:
Ha a horgászat sport, akkor ott helye van a szurkolóknak is. Lelátókat kellene építeni a horgászplaccokhoz, külön szektorban elhelyezve azokat, akik a halaknak, illetve a horgászoknak drukkolnak. A közönség "hajrá hal", "hajrá horgász" felkiáltásokkal, valamint egyéb rigmusokkal biztathatná kedvenceit, például "hal-hal-hajrá", "szok-szok-szok-horgászok"!
 
A demográfiai statisztikák szerint Európában előbb-utóbb többségbe kerülnek a muzulmánok, ha többségben lesznek, megnyerik a választásokat, és attól kezdve ők alkotják a törvényeket. Hiányozni fog a bor, a kolbász, és a csinos nők látványa. Azon röhögni fogok, hogy egyes emancipált fehérnépek csalódottak lesznek, azon is, hogy még a liberálisok is a xenofóbia tüneteit észlelik majd magukon, de a kövezéseken nem fogok röhögni. Részt venni sem. (2015. szeptember)
 
Mi magyarok sok bevándorlót befogadtunk a történelem során. Megtarthatták nyelvüket, vallásukat. Most övék az ország kétharmada, és azokon a részeken a magyarnak kuss a neve. Mi magyarok már tanultunk a leckéből, Európa még nem. (2015. szeptember)
 
Létezik olyan demokratikus ország, ahol demokratikus úton dőlt el, legyen-e demokrácia vagy sem? Én pl. még sose szavazhattam Magyarország államformájáról.
 
A forradalom lényege: egy hangos és erőszakos kisebbség kiharcol valamit, amit aztán rákényszerít a csendes és szelíd többségre.
 
Lehet egy embernek akárhány diplomája, ha a tudása csak abból áll, amit az iskolában megtanult, és csak azt tudja elismételni, amit másoktól hallott-olvasott, attól még nem értelmiségi. Ennyit még a papagáj is tud.
 
Istenben hiszek, de az egyházban nem. Egyikben sem. Ettől függetlenül némelyiket tisztelem.
 
Sokan azt tartják, hogy a takarítás női munka. Én viszont azt mondom, hogy a takarítás sziszifuszi munka. Ebből logikusan következik, hogy a takarítás a Sziszifusz dolga.
 
Valaki ajánlott egy telefonos díjcsomagot, amelyikkel havi 100 percet lehet beszélni ingyen. Mire jó az? Telefon nélkül sem beszélek havi 100 percet.
 
Olyant olvastam, hogy -20 % kedvezmény. Elmondanám, hogy a negatív kedvezmény nem hoz tűzbe, mert ha a kedvezmény negatív szám, akkor a végeredmény felár (gy.k.: ha százból kivonunk mínusz húszat, az eredmény százhúsz). No de 20 % kedvezményt már megfontolnék. Mínusz húszat nem.
 
Van-e káros szenvedélyed? - jött szembe velem a kérdés. Nincs. A dohányzás szenvedély ugyan, de hasznos, ezt kell hogy mondjam közgazdászként és gondolkodó művelt emberként egyaránt. Hasznot hoz a dohánytermelőknek, a dohánygyáraknak, forgalmazóknak, az államnak. Megélhetést ad sok-sok embernek. Modern társadalomban, legyen az liberális vagy illiberális demokrácia, legfőbb érték a GDP növekedése. Dohányzás által többszörösen is hozzájárulhatunk a GDP növekedéséhez. Azzal, hogy megvesszük, azzal is, hogy károsítjuk az egészségünket, ugyanis az eladott eü. szolgáltatások is növelik a GDP-t. Sőt, a temetkezési szolgáltatás is növeli a GDP-t! Akkor mért mondják a dohányzásra, hogy káros szenvedély, mikor ennyi haszna van? Nekem valami nem kerek.
 
Ha már a női szerepekről elejtett nyilatkozatoktól hangos a közvélemény, elmondom mit gondolok erről. A nő azért van, hogy nekünk is legyen kit szeretni.
 
A bankár és a jogász szakmák létezése a legfőbb bizonyíték arra, hogy a történelem zsákutcába, a társadalom pedig válságba került.
 
Azoktól kérdezem, akik abban hisznek, hogy a földi intelligencia a földönkívüliektől származik: a földönkívüliek intelligenciája honnan származik? Földönkívülieken-kívülről?
 
Ha vasárnap halok meg, üssetek agyon!
 
Kemények vagyunk, hogy ne tudjanak nekünk fájdalmat okozni. Pedig tudod mi az ami fáj? Keménynek lenni, az fáj.
 
Ha a világ olyan lenne, amilyenek a gyerekek és a fiatalok, akkor egy nagyon jó világban élnénk.
 
Nemi diszkrimináció igenis létezik. Például a női telefonszámlák sokkal drágábbak.
 
Ha valaki azt állítja, szereti az állatokat, mért tart állatot bezárva?
 
Az ufó elméletek népszerűségét abban látom, hogy magyarázatot ad misztikus jelenségekre úgy, hogy közben nem kell feladni az anyagelvű gondolkodást. Olyan emberek körében népszerű, akik találkoztak a misztikummal, vagy vágynak találkozni vele, de félnek feladni a civilizált társadalomban értéknek tartott tudást, és nincs bennük elég alázat ahhoz, hogy az emberiséget, benne önmagukat megfelelő helyre tegyék a teremtés rendjében.
 
Ha a kuplerájban kicseréljük a régi kéjhölgyeket új kéjhölgyekre, attól még nem lesz a kupiból apácazárda. 
 
Hinni, vagy fosni a szót a hitről nagyon nem ugyanaz. Például aki kézrátéttel betegeket gyógyít, az hisz.
 
Európa gazdagabb országaiban, aki szót emel a közel-keleti bevándorlók viselt dolgai ellen, az rasszistának számít. A közel-keleti bevándorlók nyíltan antiszemiták. Tehát akiknek nem tetszenek az antiszemiták, azok rasszisták?
 
Az emberi jogokról oly sok szó esik, foglalkozhatnánk most már egy kicsit az emberi kötelességekkel is!
 
Nem hiszem el, hogy ég az Amazonas. Az egy folyó. Vízből van. Azt elhiszem, hogy zúg a Volga, az Amazonasról is elhiszem, hogy zúg, sőt, még azt is elhiszem, hogy ég az őserdő Amazóniában. No de azt olvasom mindenhol, hogy ég az Amazonas. Ez tényleg nagyon égő!
 
Ha elolvasunk egy jogi szöveget, akkor azt tapasztaljuk, hogy se ritmusa, se dallama, és nincs benne katarzis. Márpedig mért ír bárki olyant, amiben nincs katarzis?
 
Azt megértem és támogatom, hogy tilos a gyalogosokat elütni kijelölt gyalogátkelőhelyen. De pl. 20-30 méterrel odébb mért nem szabad?
 
Lehetséges, hogy egész életünk egy kandikamerás műsor, ahol mi vagyunk a megtréfált emberek, és valahol valakik a mi reakcióinkon röhögnek.
 
Nem hiszek a lapos Föld elméletben. Zalai vagyok, 16 éves koromban jártam először az Alföldön, addig nem is láttam lapos földet!
 
Az osztrák Adolf Hitlernek egy könnyen manipulálható birka népre volt szüksége, amelyik bármilyen aljasságra képes tíz fillér haszon ígéretéért. Ezért Németországban kezdett politikai karrierbe, be is jött a számítása. A ma élő németek tagadják a világ és önmaguk előtt, hogy bármi közük lenne ahhoz a gyalázathoz, de alapvetően nem változtak meg.
 
Befektetési tanácsadónak azt az embert nevezzük, aki azt tanácsolja, hogy azt a befektetést válaszd, amelyik után ő kapja a jutalékot, csak más szavakkal.
 
 Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2021 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 116199
30 nap: 2123
24 óra: 63