Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyvem

 A könyv borítója, Szabó Borka munkája2011-ben jelent meg első, és jó eséllyel utolsó kötetem nyomtatásban, Gondolatok a konyhában címmel. Története úgy kezdődött, hogy a húgom önálló háztartásba költözött, és megkért, írjak le neki e-mailben néhány receptet. Írtam, és olyan vidámra sikerült, hogy elhatároztam, ilyenekből összehozok egy könyvre valót. Úgyis már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kellene egy olyan szakácskönyv, amiben leírom hogyan tanultam meg főzni, amiben az alapok is benne vannak.

Az üzletben nálam jártasabb ismerősöm szerint rosszul teszem, hogy nem dicsekszem ezzel a könyvvel. Na jó, egy picit. Figyu, ezt én írtam, egy egy irodalomtörténeti mérföldkő, egy kulturális világítótorony!

 Anyagilag bukás volt, de az olvasói visszajelzések ezt kompenzálják. Idézek egyet: "Sziasztok:)) Véletlenül találtam a könyvre, amibe elsőre csak beleolvasgattam, majd nem tudtam letenni. közben jókat nevetgéltem..közben megkérdezték hozzám közel álló emberek: Mit olvasol ennyire jó hangulatban?? a válasz: Olvasd el megtudod és biztos vagyok benne hozzá ragad a kezedhez és lelkedhez:DDD Olvassátok el...ez egy olyan remek , merev fogalmazásoktól mentes konyha kódex, eszméletlen na:)) Teljeskörü gratuláció a szerzőnek:))"

Az első példányt tanító nénimnek vittem ajándékba, azt írtam bele, remélem nem bánja meg, hogy megtanított írni. Másnap megszólított a buszmegállóban: "Elkezdtem olvasni. De olyan aranyos! Olyan jó olvasni való..."

A könyv hátszövege: "Elköltöztél otthonról és elfogyott a szendvics? Unalmas a szakácskönyved? Elhadarta a tévészakács a rántást, és neked összecsomósodik? Nincs meg a szellemi táplálék receptje? Nem ettél még olyan kínai kaját, amilyent még a kínaiak sem? Nem tudod mi a teendő, ha eltörted egy kurugla nyelét? Nem bírod eldönteni nokedlit főzzél-e vagy galuskát? Kíváncsi vagy min agyal a konyha magányában egy lányos apa? És mért nem jutnak az eszébe épelméjű gondolatok? 

Két műfaji meghatározása született ennek az írásnak. Van, aki szerint gasztronómiai novellagyűjtemény, mások szerint gasztronómiai stand up comedy. Főzünk, iszogatunk, elmélkedünk. Az életről és az ételről beszélgetünk. Közben csomómentesre keverjük a rántást. És jól érezzük magunkat, ahogy egy rendes konyhában illik."

 

 

 

Menüpontok

Saját receptjeim

Cikkek: 2

Cikkek

Káposztás pite

Aki azt gondolja, most egy uncsi receptet fog olvasni, tévedésbe esik.
Ha lenne második kiadás (nem lesz), ez is benne lehetne a könyvben.

 
2015.10.10 | Menüpont: Könyvem | Hozzászólások: 0

Hajdina

 Ez egy ízelítő a könyvből

 
2014.08.01 | Menüpont: Könyvem | Hozzászólások: 0
 Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2021 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 116199
30 nap: 2123
24 óra: 64