Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Saját receptjeim - kukoricás leves

Története:

Réges-régen, mikor megértettem a gulyáslevesek lényegét, vagyis, hogy pörkölthöz teszünk valamilyen zöldséget (krumplit, babot, zöldbabot, káposztát), és felöntjük vízzel, végül sűrítjük valamivel (vagy nem), elkezdtem agyalni, milyen variációt lehetne még kitalálni. Erre rásegített, hogy éppen milyen alapanyagok álltak rendelkezésre. Így kezdtem el alkotni, és a végeredmény nagy sikert aratott gyermekeim körében (ennek értékéből semmit sem von le, hogy összesen egy van).

Hozzávalók:

  • 70-80 deka pulyka felsőcomb-filé (lehet helyettesíteni disznóhússal, azért ebből csináltam, mert a pulykából készült pörköltet szeretem legjobban. Ízlés dolga, nincs vita.)
  • 2 kukoricakonzerv, vagy kb. fél kiló fagyasztott csemegekukorica.
  • 2 vöröshagyma
  • zsiradék (ízlés dolga, én pl. a házi zsírra esküszöm)
  • curry
  • vegeta ízlés szerint
  • kukoricakeményítő
  • néhány marék száraztészta (Ez okozta a legtöbb fejtörést. Kezdetben apróra tört makarónitésztát használtam, nem is volt rossz, csak ronda. Aztán kipróbáltam többfélét. Mostanában legszívesebben az úgynevezett spatzentésztát használom.)

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázom, ahogy a húst is.

Először kevés zsiradékon megpirítom a felkockázott vöröshagymát. Ha megsült (mivel az ínyesmester szerint a hagyma ne megfőjön, hanem megsüljön), hozzáadom a húst, kevergetve fehérre pirítom. Sózom, adok hozzá curryt, vegetát, kevés vízzel felöntöm, párolom. Vagyis currsy tokányt készítek pulykahúsból. Kb. fél óra párolás után hozzáadom a kukoricát, és felöntöm annyi vízzel, hogy levesre hasonlítson. Ízlés dolga, ki milyen sűrűn szereti a levest.

Amikor a kukorica is megközelítőleg megpuhult, akkor hozzáadom a tésztát, főzöm még tíz percig. Két-három teáskanál kukoricakeményítőt vízzel elkeverek, beleteszem a levesbe, egy percig még forralom, és kész.

Kipróbáltam egy másik verziót is. Külön főztem meg a kukoricát, és botmixerrel péppé aprítottam, így tettem hozzá a tokányhoz. A tésztát és a kukoricakeményítőt kihagytam. Így is finom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2021 >>

Statisztika

Most: 4
Összes: 116199
30 nap: 2124
24 óra: 64