Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betilthatatlan hurrikánok

Szinte percről percre követhetjük az Irma hurrikán útját és áldatlan tevékenységét, miközben nem tudok nem gondolni arra, hogy a még több ember életét megkeserítő és kioltó ázsiai tájfunok néhanapján csak mellesleg kerülnek említésre a hírekben, no de most nem is erről lenne nagyban szó.

Okos törvényeket hoznak nyakra-főre az emberiség okos vezetői, elvégre már olyan fejlettek és olyan civilizáltak vagyunk hogy a fal adja a másikat. A természettől elszakadt emberiség nagy buzgalommal hoz létre egy mesterségesen szabályozott mesterséges világot, nagy buzgalommal igázzuk le a természetet, fejlődés felsőfokon, lám mire képes a csodálatos emberi elme. Lám-lám, mire képes, kár, hogy a fagyi időnként visszanyal, Földanya valahogy nem akarja elismerni hogy az ember törvényei reá is hatályosak legyenek, nem lehet megértetni vele sehogyse. Nem lehet letolni a torkán, hogy ezen a bolygón az ember parancsol, időről-időre felülbírálja amit az ember eltervezett. És olyankor rossz nekünk.

Hangosan mondani nem is merem, hogy akár jó is lehetne nekünk, ha tényleg olyan okosak lennénk mint képzeljük, mondjuk ha tudomásul vennénk, hogy a természet és a Földanya törvényei megfellebbezhetetlenek, és azokhoz igazítanánk a sajátjainkat. Mondjuk ha alkalmazkodnánk azokhoz, no nem úgy, mint most, hogy fossuk a szót a fenntartható fejlődésről miközben teleszemeteljük a bolygót, leginkább műanyagokkal, mérgekkel. és nagy dérrel-dúrral klímaegyezményt írnak alá politikusok, ami ha közelebbről megnézzük a környezetszennyezés legalizálásáról szól. Megállapodtak ki mennyi széndioxidot eregethet a levegőbe, és ha valaki kevesebbet ereget, eladhatja az eregetés jogát, jajdejó. Arról már szó se esik, hogy nem kellene ennyi műanyagot gyártani, hogy a nyugati pénzeszsákok tarthatnák magukat a nyugati szabályokhoz mondjuk Afrikában is, és hogy az árukat, kiváltképp az élelmiszert minek utaztatjuk feleslegesen.

A Földanya sem hülye, nem dől be a propagandának, időnként odacsap az okos emberiségnek, és az okos emberiség nem tanul. Ne is tanuljon, hát a természet mért nem veszi már tudomásul, hogy le van igázva? Nekünk akar parancsolni? Tessék szépen összehívni a politikai vezetőket, és hozzanak rendelkezést, a hurrikánokat és az egyéb  természeti csapásokat tiltsák be! Így illik azt civilizált helyen, hát nem? De.


 

 
 Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2021 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 116200
30 nap: 2123
24 óra: 64