Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Irgalmazz!

Pedig olyan egyszerű, mégse működik. Valahogy nem megy. Szeresd felebarátodat, mint önmagad! Na ez az, aminek egyik fele sem működik úgy ahogy lehetne.

Menjünk sorban, szeressük először felebarátunkat. Logikus, hogy a harag kioltja a szeretetet. Logikus, hogy ne legyen bennünk harag, gyűlölet, neheztelés, ha valóban szeretni akarjuk felebarátunkat. Logikus, hogy a megbocsátáson keresztül vezet az út.

Most pedig szeressük önmagunkat, mint felebarátunkat. Na nem önzőségből, egoizmusból, hanem felebarátaink kedvéért, mert önmagunk szeretete alapfeltétel ahhoz, hogy felebarátainkat szeretni tudjuk. Logikus, hogy a harag kioltja a szeretetet. Logikus, hogy harag, neheztelés ne legyen magunkkal szemben, ha valóban szeretni akarjuk magunkat. Logikus, hogy a megbocsátáson keresztül vezet az út. Nem csalás, nem ámítás, bocsássunk meg magunknak!

Namármost, mivel kezdődik például egy katolikus szentmise? Uram irgalmazz, Krisztus kegyelmezz. Szóba se kerül, hogy magunk dolga lenne megbocsátani magunknak, nem, ez más dolga, valaki felettünk állóé. Hát így nem fog menni. Már azzal indítunk, hogy magunknak bűntudatot generálunk, várjuk az irgalmat, addig is maradunk a bűnös szerepében, én vétkem én vétkem én igen nagy vétkem. Márpedig egy vétkest igen nehéz szeretni. Logikus, hogy akkor magunkat már igen nehéz szeretni. Logikus, hogy akkor felebarátainkat is nehéz szeretni. Megbukott a mutatvány.

 
 Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2021 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 116196
30 nap: 2122
24 óra: 62